Той е конят без стартов номер,
който връхлита на хиподрума.
Не е редно това, безспорно,
безотговорно е и неразумно...
Трясва изстрел, хукват конете,
чува дишане далече назад,
силна вяра под копитата свети,
пред очите му - ревящият свят...
Знае ясно, ще е пръв на финала,
но... Победителят е о п р е д е л е н...
В това бягане без НОМЕР не става,
не залага никой на Поета...
© Величко Енев All rights reserved.