Mar 2, 2010, 10:47 PM

Поклон на колене! 

  Poetry
763 0 4

ПОКЛОН НА КОЛЕНЕ!



 

На 3-и март България възкръсна 
след петвековно турско робство...
Да почетем ний паметта на хилядите пръснати
по цялата ни и измъчена земя загинали -
да сложат край на туй господство!
Тез жертви много са, ала не са напразни!
Че този ден е въплътил във себе си едно начало!
Поклон пред тях! И Бог да ги прости!
Поклон на колене!
За майчица България живота свой са дали! 
За майчица България! Да е свободна! 
Да не изчезне от лицето на Земята!
Благодарение на вас, о, православни братя - 
България възкръсна и си извоюва свободата!
ПОКЛОН НА КОЛЕНЕ!




Елена Найденова - Sun

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??