May 24, 2007, 10:30 AM

ПОСЛЕДЕН СТИХ  

  Poetry
686 0 4
Понякога нещата се обръщат...
Знаеш го, нали?...
Сам си в този свят...
остави сълзите за края...

Схвана ли играта на Съдбата?
Рая вече е затворен...
Няма повече пътища пред теб.
Всичко свърши... моста рухна!!!

Искащ помощ ли?...
Обърни се... виждаш ли дъжда?...
Остави го да вали... мръсен е деня.
Хайде, закрещи... ти си като мен.

Правех всичко сам...
А долу хората говераха за Бог...
Сълзите понякога разбирах...
над притъмняващия ден.

Пустинята е място за копнеж.
Дъждът е вечния над нас мираж...
От значение лишен е края...
В прахта отразява се безкрая...

Не можеш вече да крещиш...
късат се струните гласни,
остава ти единствено прахта...
частици, на Съдбата неподвластни.

Колко усмивки още ще понясаш?...
Вратите вече се затварят...
а в очите световете се разпадат...
Това ли наричаш ТИШИНА?!!

Да пораснеш е време...
Изправи се... ЗАПОДВЯМ ТИ!!!
Накъде те води мисълта...
защо сред звездите се разпада?...

Зар... е Съдбата... захвърлен.
Махало безмълвно... живота,
а избора пред нас... лъжа...
... изначална основа на света.

Думите... порой от сивота...
в земята попиват мълчаливи.
Храм от прохлада... дъжда е
кръстопът на мисли забранени.

Водопади от вечна тъга...
дъх от изкривени цветове
Усмихни се... Ето така... 
Май вече си в мойте светове.

Пощада от Съдбата не търси...
Удавник отдавна е Бог...
сред вечни съмнения...
понесен от неизвестни течения.

А сега накъде?...
Май това въпроса е насетне...
Тишина е...
а живота продължава...

Какво небето ни дари...
щом душата празна е сега?...
Времето запитай...
но не ще ти отговори то.

Въпрос без отговор живота е...
а въпроса е...
Изречи го без думи ти...
И вратата зад себе си... затвори.

... ЗАВИНАГИ!!!

© Пламен Йовчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мисля същото като останалите коментари тука.Не знам аз 2 стихотворения ти прочетох и в тях Съдбата има голямо значение.Ако е и така в живота ти,ти препоръчвам ако все още не си да навлезеш в света на астрологията като наука-така ще придобиеш доста от това което би ти помогнало да разбираш и направляваш нейните пътища.
  • Има много хубави попадения, които ми харесват.
  • Браво!!!
  • Харесва ми...много! ПОЗДРАВЛЕНИЯ
Random works
: ??:??