May 8, 2008, 3:44 PM

Последна рулетка 

  Poetry
570 0 4
Разорих се от хазарта
на живота -
в игра за твоята любов!
Пристрастена съм -
залагах,
не печелих.
В играта ценностите -
себе си,
душата си изгубих.

Сега съм гола и обрулена.
Окрадена,
и цент надеждица
не ми остана.
Нямах късмета -
дори на начинаещия.

- Защо не се отказах,
защо с играта продължавах?!

Какво остана да заложа?
Рулетката не спира -
все върти.
Душата и сърцето си аз имах,
тях да ти предложа -
можех
и тях изгубих,
а какво тогава продължава в мене да трепти?!

И пак ще пробвам за последно -
залагам своите очи.
Щом не мога тебе да спечеля,
нека сляпа съм!
Че виждам ли,
и празнотата в мен
ще ме боли.

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??