Oct 12, 2014, 7:21 PM

Последната Борба 

  Poetry » Civilian
279 0 0

Една нова светла вяра
ще преобърне светския живот.
Ще притисне до стената звяра
зарад който живееш като скот.

Той обърна нашите представи,
той потъпка нашите мечти,
народът - всичките заспали,
мълчаливо навели глави.

Нека всички вдигнем глас
срещу тази слуга на сатаната,
да преборим тая долна власт,
що за толкова години прокуди светлината!

Наедно сме силни, по един сме нищо,
живееме мъчно, но скришно;
и фалшиви слова, порочни картини безчет
у нас се наставят навред!
Не щеме да знаем световния ред
що потъпква народен завет!

Ще вдигнем завчас железни ръце
със слова от горещо сърце;
изкараме звяра от лъскав палат:
"Върни се във своя си ад!"
Не щеме ний вечно да бъдем раи
във собствени, наши земи!

И ще дойде ден, ще настъпи час
- часът на народната власт!
Тиранина няма да го има вече
адът обратно го долу завлече.
Ще настъпят за него най-мрачните дни...
- Върви, народе, върви!

© Мартин Арсов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??