Sep 15, 2020, 8:48 AM

Последните думи на листата 

  Poetry » Civilian
316 0 1

Последните думи на листата

То расте заедно с птичата песен,
и с красиви одежди клони облича.
Напролет се ражда, отива си есен,
и дори щом падне, още обича.

И когато рисува по него художник неизвестен,
се радва, макар и своя край да усеща.
Листото поглежда към приятеля стар, верният кестен,
отново заедно, но на земята е тяхната среща.

И вятърът носи този миг споделен,
неуморно, със силата на любовта.
"Обичаме хората, всяка нощ, всеки ден",
последните думи, на всички листа.

Явор Перфанов©
14.09.2020 г.
Г. Оряховица

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??