Aug 3, 2007, 11:03 PM

ПРАВОСЪДИЕ 

  Poetry
599 0 2
В залите, където е Темида -                             
                                        те неми са.
Съдиите, почиващи във Тях -
                                       не чуват нищо.
Присъдите, издаващи се там -
                                        те чужди са.
Осъдените, молещи се в Тях -
                                         не биват чути.
Законите, кълнящи се над Тях -
                                         не се зачитат.
Везните, държани от Темида -
                                         неверни са.
Истината, сложена във Тях -
                                         не се отчита.
Сметките във другата везна -
                                         те тежки са.
Престъпниците там пред Тях -
                                          те чисти са.
Стоят безскрупулно пред Нея -
                                           не се покайват.
От пазвите Им, сумите за Тях -
                                            те нагли са.
Текат, а вързани са Нейните очи,
                                            защото няма Правосъдие.           1995   

© Марто All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления!
  • Мерси и на теб!Всъщност,това което съм написал,са две в едно.Може да се чете като цяло,но може и отделно.Завършващото изречение и за двете е ...защото няма правосъдие.Ето как върви на части.В залите където е Темида-Съдиите почиващи във тях-Присъдите... .Втората част е-те неми са-не чуват нищо-те чужди са....
Random works
: ??:??