Nov 26, 2007, 12:30 PM

Пред картината (текст на песен) 

  Poetry » Parody
1656 1 5
       ПРЕД КАРТИНАТА
         (текст на песен)

Ах, вернисаж, ах, вернисаж!
Какъв портрет, какъв пейзаж -
балкански мутрешки типаж
на фона на екарисаж!

 

Екарисажът бълва дим,
типажът стъпва по килим -
живот без маска и без грим...
Ефектът е неотразим!
 

Картина-символ - мисля аз -
на битието днес у нас:
народът ни - лишен от глас,
а мутрите - във пълна власт.
 

И гледам, гледам във захлас...

© Атанас Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??