Jun 13, 2008, 10:19 AM

Приказно 

  Poetry
596 0 16
Сънувал ли си живата вода,
отпивал ли си от нея с надежда,
влюбвал ли си се в "Неродената мома"
и всеки път към нея ли отвежда?

Отхапвал ли си ябълка отровна,
привидно вкусна (сякаш е за грях),
разделяла ли е любовта ти мащеха злокобна,
изпитвал ли си ти такъв страх?

Губил ли си любов в полунощ?
На бала само с нея ли си танцувал,
мисълта за нея пробождала ли е като нож,
била ли е тя бляна, за който си бленувал?

Целувал ли си "ледени кралици",
от онези красиви, но без сърца жени?
В очите им не можеш да видиш бели птици,
от тях ти милост просто не търси!

Събуждал ли си някой с целувка,
сякаш спал е 100 години,
дарявал ли си най-нежната милувка,
чувал ли си думата "любими"?

В такава приказка не си ли живял?
А искаш ли за теб да живея и ти - за мен?
Да вземем всичко, което Господ ни е дал
и приказката да завърши с happy end.

© Ванеса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??