May 28, 2009, 9:38 PM

Приказно момиче 

  Poetry
744 0 0

Приказно момиче

                     (на сестра ми)


В косите ти слънцето заплита златна мрежа,

по бузите ти ягоди оставили следи,

кожата ти като боров въздух е свежа,

звезден прах от очите ти струи.

Устните червени цъфнали рози са,

усмивката ярка небесна звезда,

по ресниците светят капки роса,

премигнеш ли, в миг се отронва сълза.

Красиво приказно момиче,

какво съдбата ти ще отреди?

Дали животът ще те заобича,

или ще се срещнеш със сто беди?



 

© Христина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??