Dec 17, 2020, 10:50 AM

Приятелство 

  Poetry » Civilian
523 0 0

Ако някой във вярност към теб се кълне,

виж слънцето дали е изгряло!

Отвръщай му тихо, с "да" или с "не",

да запазиш сърцето, любящо и цяло.

 

Като есенен дъжд думи се леят,

студени, разкъсващи с леден откос.

Нека далеч от теб да живеят,

да задават на други въпрос след въпрос.

 

Ако след време отново от теб има нужда,

виж слънцето пак дали е изгряло.

Вчера бе братска, днес просто е чужда,

"Приятелство"- дума, изписана в бяло.

 

Явор Перфанов©

16.12.2020 г.

Г. Оряховица

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??