Jun 4, 2011, 9:25 PM

Пролет 

  Poetry
946 0 9

На 11 март светът бе потресен от невиждана трагедия в Япония. Земетресението причини тежка авария в ядрената електроцентрала Фукушима-1. 

50 мъже, пожелали да не се съобщават имената им, рискувайки здравето и живота си, доброволно са останали да се справят с аварията...


 

Тя е сън на забрава, дълбоко в пръстта

на ранена от спазъм сърдечен планета.

Тя е скрита тревога в зова на ята,

под чиито криле се разсъмва в небето.

 

И е жива – с тръпчивия вкус на сълза

под кората на тъжни дървета, превити.

... и решимост на мъж, във очите познал

на стихия зловеща гнева ненаситен,

 

за да срещне зората на новия ден

стрък зелен, над отломките дръзнал да вдиша

и светът да въздъхне, внезапно спасен,

с нежен взрив на щастливо напъпила вишна.

 

Март 2011 г.

© Йорданка Гецова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??