Mar 20, 2019, 8:27 PM

Пролетта 

  Poetry
97 0 0

ПРОЛЕТТА

 

Тръгнаха соковете на пролетта по земята.
Сляха се със слънцето в небесната пара.
Изригнаха в зеленина и цвят върху полята.
Разсъниха дърветата през зимата заспали.

 

Животът хукна усмихнат, пролетно щастлив.
Закичи се с цветя, ухания и ярка красота.
Свят за всичко живо ласкав, примамлив,
прегърнат от нежната любов на пролетта.

 

В кръговрата земен, новото свято начало,
с птича песен за наследие свое зовящо,
покълва и в човешкото благословено тяло
с надежда за бъдното в сърцето туптящо.

 

20 03 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??