Mar 23, 2019, 7:19 PM

Птица любовта ми 

  Poetry
195 0 1

ПТИЦА ЛЮБОВТА МИ

 

Птица Любовта ми по прашните пътища кълве
отдавна забравени зрънца от наше плодородие.
Перушина събира от разкъсаните си криле
за гнездото си, но там лежи мъртво безродие.

 

Яйцата отдавна са станали на запъртъци.
Тя спира при тях, рони любовните си сълзи,
а там, в гнездото от болки душевни се гърчи,
в него оставила погубени надежди, мечти.

 

Небето светло поглежда с поглед мъртъв, слеп.
То не я радва, слънцето не може да топли.
Години вече лежи върху студени бучки лед.
Сълзите, капят и замръзват с душевните вопли.

 

Дълго се мъчех да върна погубената и вяра
с дъхът си да стопля замръзналите и клетки,
но тя остана на онази от всички забравена гара,
заровила поглед в отдавна отминали гледки.

 

23 03 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не, не и пак не! Зарежи проклетата рима, не я търси на всяка цена, толкова хубаво започна: “Птица любовта ми”....
Random works
: ??:??