May 7, 2021, 11:31 PM  

Първата картина 

  Poetry » For kids
428 0 0

Едно дете дошло от светлината

живота ми превзе и го обви

с лъч небесен, свързващ тишината

и вярата… за сбъднати мечти.

 

Превърна бурите в дъга сияйна,

грейнала над тъжния ми ден.

Боичките размеси и извая

свят красив за всички отреден.

 

До тате, като дърво стабилно,

мама нарисува, а до тях

себе си добави тя акрилно,

допълнила им щастието с цвят.

 

И стана цялото. Картина първа

от детството си скътала крила,

която знам, че утре ще превърне

в шедьовър свой… за бъдните дела.

 

07.05.2021

 

Повод за написването на стихотворението е първата картина върху платно, нарисувана от моята красива петгодишна внучка Мила. 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??