Sep 1, 2021, 12:05 AM

Родната реч 

  Poetry
424 0 1

,,Родната реч омайна, сладка",

като след сеч - все по-кратка,

                        все по-кратка.

 

Еднакви днеска са езиците

и на журналистите, и на политиците.

Уста отворят ли? - като от гише -

                         клише след клише.

 

Где сте звучни фонеми, които изричахме?

На глухонеми съвсем заприличахме.

 

Чрез пръсти, клавиши

си говорим и пишем -

          със сухото слово на счетоводители.

Спешно явете се

                                         нови будители!

 

... И върти се все тази безкрайна рулетка

на Светата троица фрази: "По принцип",

                                      "Случва се"

                                   и "В крайна сметка".

 

 

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??