Feb 28, 2010, 1:54 PM

С мартеници вас, приятели, закичвам 

  Poetry
720 0 2

С мартеници вас, приятели, закичвам



 

Ще те закича с бял конец -

той символ е на дълголетие...

Животът ти - красив да е като венец!

Изпълнен с радост и великолепие!

А също е носител на добро -

символизиращ мъжкото начало

и силата, и светлата соларна зона...

Но също значи девственост и непорочност...

Цветът е на Христос - а той е бяло!

Ще те закича също и с червен конец -

да те предпази той от зло

и болестите да прогони...

Червеното е женското начало и кръвта...

Цвят на зачеване и раждане в едно!

Ще те закича с бял и със червен конец!

И в ритуален акт магически ще ги усуча!

Тя - мартеницата - е своеобразен амулет,

от уроки предпазващ...

С мартеници вас, приятели, във този ден закичвам!

 

 

Елена Найденова - Sun

 

 

Авторски клип по този стих:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-702201

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??