May 27, 2007, 9:22 AM

Шантав свят 

  Poetry
573 0 5
Шантав свят.
Преобразено нищо
в купчина безмислени неща!
Миг каприз на разума всевишен,
залък за секунда суета!

Залък.
Но е сух и неудобен -
тъкмо хапне го и му присяда!
Кваси го с войни и със потопи,
пали с инквизиции и клади!

Миг каприз.
Но много престараване!
Толкова наслади, изкушения...
Този свят не е за изоставяне,
даже и след хиляди пришествия!

Що апокалипсиси пропаднаха!
Бог е заобичал лудо хората!
Насълзен с десницата е махнал
и оставил всичко на природата!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??