Dec 10, 2014, 11:45 PM

Щастливо детство 

  Poetry » For kids
2036 0 0

 

Щастливо  детство

 

 

Аз помня и още обичам

нивята с пшеница и ръж,

босонога и днес да потичам

да ме окъпе пак топлият дъжд.

 

Росна китка в ръцете да свия

от ален мак и ведър синчец,

детството мое сред тях да открия

то има на главата цветен венец

 

Стръкче момина сълза да откъсна

красавица сред тревите е тя

прашеца и по полето да разпръсна

с детството си за миг да полетя.

 

Отново да подгоня пеперудите,

пак да  потичам   с боси крака,

било съм ,тогава едно от другите

за времето   от щастливите деца.

 

Днес тъй мило спомен ме връща

назад, сякаш изминал е век

като малко дете мене прегръща

и нашепва ми бъди  добър човек.

 

 

© Райна Маргина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??