Jul 22, 2006, 11:45 AM  

Ще те намеря 

  Poetry
568 0 2

Едно, е сигурно и ясно,

за този свят, от някои презрян –

днес няма ни единствен рицар,

да язди гордо своя Росинант.

 

Днес няма рицари, защото

е време на пълзачи и медузи,

и няма никой, като онзи луд,

за нищо ризница да си нахлузи.

 

Къде – къде си Дон Кихоте?

Къде си ти със своите мечти?

Защо в съня ми идваш нощем?

Защо, когато само всичко спи?  

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??