Jun 30, 2007, 7:01 PM

Ще те позная... 

  Poetry
771 0 4
 

                         Ще те позная по звездите светли.

                         Не знам - наричах те любов.

                         Какво ли име да ти дам завинаги,

                         с което да си тръгнеш,

                         с моя зов.

                         Безмълвни са преградите предишни,

                         безмълвни са и моите слова.

                         Не бяха ли заветите излишни,

                         в една любов

                         и в нищо друго по света?

                         Какво от туй, че срещнах те самотна?

                         Какво тук значи само красота?

                         Ще те прегръщам, знам,

                         през всички времена годишни,

                         и пак отново в мен ще дойде

                         есента...

                         Понякога дори и в сънища изгряваш,

                         неволна и безгрижна, както всеки път.

                         Аз вярвам, че звездите покоряваш

                         с една любов

                         и с нищо друго по света...

                        

© Цветан Бекяров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??