Aug 15, 2007, 10:08 PM

Щрих ( За Буквите наши!) 

  Poetry
766 0 2


Щрих
(Особености на паметта)

***
Някой помни цвят.
Други - щрих.
Във паметта ми - стих:

Недъгав и злояд;
Не бръснещ кум, ни брат;
И истински, и личен;
Kритик дори - циничен.

За Музата, за роза;
За Марко Тотев; За обоза;
За татовите ниви;
За нравите ни диви...

Така вървят - отколе -
думите ми голи.
И да ги крия вече - 
на тях съм аз обречен.
*
Малко помня в цвят.
Повечето - в щрих.
Ти си моят стих.

2 Юли 2005, Балтик Сий, Хонг Конг

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??