Sep 13, 2023, 8:17 PM

Silistra- надпис та дрънка 

  Poetry
288 0 0

 

Ръждясал надпис... Да живей "Карото*"!
Силистра на латиница - прогрес.
Какво тук значи всъщност обществото??
Робуване на нечий интерес. 

 

Завайкаха се дядовци и баби
от чудото което ги сломи.
От скраб човек, какво ли не ще прави,
с Америката да се посближи... 

 

Румънско било, но такова - нейсе.
Градината - в ръждясъл материал...
Защо стоим? Отдавна мина рейса,
за оня непоръбен стар абдал.... 

 

Утре, да се фотнем пред зулума,
с усмивката, че и избори крещят...
Ръждиви букви предвещават чума.
Живеем в скраб, мизерия и глад...

 

И нека да научиме латински,
че като ни напишат : Ще се мре!,
пред надписа ръждясал по чужбински,
да са магарета озъбени поне.... 

 

* карото - популярен квартал в Силистра

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??