Jul 23, 2022, 8:21 PM

Синьо 

  Poetry
142 0 0

...

Рисува морето
нюанси в син колорит.
Оглежда се в него небето,
не може се мери с красивия риф. 

 

Покорен златистият пясък не се противи,
предава се в нежните мрежи - плисна вълна и го плени. 

 

Дървесните поклони
с вековни корони,
отдават се в почит пред скъпоценния изумруд.
...
Лъчистото слънце към свойте устои се скри,
и сянка дълбока плажа самотен покри.

Остана шумът на морето...
...
То няма да спи...

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??