Jan 23, 2008, 2:46 PM

Слънце, вятър и луна... 

  Poetry
727 0 4

Слънцето издига се и после пак потъва,

съмва се, а после мрак се спуска пак,

вали водата, после в кал затъва,

а после пеква слънце и става сухо всичко пак.

 

Луната - цяла свети, после пък я няма,

по пътека лунна, после в нощен мрак,

след скала висока е дълбока яма,

а след нея друг хълм се издига пак.

 

Океанът тих е, после - буреносен,

първо бриз подухва, после – ураган,

първо ”куче сладко”, после – „звярът бесен”,

първо рибка малка, после – кит голям.

 

Слънцето потъва, после се издига,

а луна потъва и изплува пак,

буреносен вятър, после тих е океанът,

първо сграда цяла, после – нито знак...!

© Борислав Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??