Jan 14, 2021, 9:36 AM

Слънцето 

  Poetry » For kids
204 0 0

 

СЛЪНЦЕТО

(за деца)

 

- Слънце мое, злато мое

откъде за нас изгря ?

- От изгрева със сутринта.

 

- Колко добрини донесе ?

- Разтопих снега от зимата,

донесох ябълки в градината

 

аромата на цветенца

от рози с тридесет листенца,

славейчета, лястовички

 

чирикат да зарадват всички.

- А на мен какво донесе ?

- Две бузки зачервени

с две устнички засмени.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??