Какво ли вижда слънчогледът
щом зяпа в слънчевия кръг?
Че всичко друго твърде бледо е
за този малък цветен стрък.
Къде се взира слънчогледът,
когато слънцето се крие?
-Изправя се дори и сведен
опитва облак да пробие.
Къде ли гледа слънчогледът,
когато нощем слънцето залязва
За следващата си победа
той сбира смелост в свойта пазва.
© Таня Гулериа All rights reserved.