Aug 21, 2007, 2:22 AM

Смисъл?!? (...) 

  Poetry
948 0 5


Смисъл?!?
(коледно)

Прошка му дадох наесен...
Кой съм, че да прощавам?
Светът ни - като килер тесен -
да разбера не успявам.
*
По-крив, по-прав - не е ясно,
кой, как и къде!
Лъжи отляво и в дясно -
все някой ще ме предаде.

Все на някого преча -
кога с думи, кога - кой знае?
Не ми излиза насреща -
в засада си трае

и ме обругва с думи,
с дела, че и със мисъл!
Вървим в различни друми.
Де намира смисъл?
*
Простил му бях наесен...
Кой съм - да прощавам?
Припявам все тая песен,
но пусто - не се забравя...

25 Декември 2005, Дженмар Зое, Атлантик

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??