Защо в живота всеки е завистник?
И всеки гледа мръсно да ти прави.
Всеки иска той да е добре,
а другите да страдат.
Защо така е?
Защо е всеки против теб?
Защо, когато страдаш, хората тогава са щастливи?
Защо днес няма хора, искащи да ти помогнат?
Защо във миг на слабост сам оставаш?
Защо те сриват духом, а после искат да си силен?
Кога в живота правдата ще възтържествува?
Кога на власт ще дойдат добри хора,
с добри сърца и чисти души?
Кога злобата ще остане само в миналото?
Кога нещастието ще е само мит?
Защо само завистта надделява?
Защо, когато си зле,
хората се радват на това,
а не ти идват на помощ?
Кога адът ще свърши?
Кога ще усетим, че живеем,
и че сме ценни на Земята хора?
Кога радостта ще се чете по лицата на хората?
А не да виждам само омраза, двуличие и присмех…
Кога ще свърши тази низост?
Кога всеки ще гледа реално на живота,
а не само да мисли как да смачка другия?
…
Кога болката в душата ми ще стихне?
Кога някой с обич ще ми откликне?
Докога ще чета в очите на хората лицемерие и завист?
Докога всички ще са против мен?
Докога?
Не съм толкова силна да се изправя срещу тях?
Аз съм една, а те са всички!
Докога в света злобата ще е на власт?
Докога животът ще е просто АД?
Защо така се получава?
Защо са всички против мен?
Не мога да издържам вече…
Аз сама съм и съм тъй далече…
13/07/2007 Надя
(петък) Златни пясъци
© Надежда Петкова All rights reserved.