Aug 27, 2006, 10:04 AM

Спомен 

  Poetry
923 0 9

Приятелю далечен, привет от мен сега!

Ти върна ме с години! Сърцето разтуптя,

и оживи във мене, градчето със цветя,

където аз отраснах и помня до сега!

 

Ти върна ми Балкана, потънал в колорит,

божури, минзухари, цъфтят по всеки рид.

И хижа в планината, където често бях,

разхождахме се дълго, свободно и без страх.

 

Където аз се учих на А...Б... в първи клас!

Където и лудувах, и смеех се във час,

приятели чудесни там имам и сега

и винаги щом дойда, се чувствам у дома!

 

Където на игрището играхме баскетбол

и търсехме загубените топки в нечий двор...

И бродехме безгрижни над “Борово око”,

а вечер насред езерото, с водно колело,

 

кръжахме предоволни, щастливи и добри

и ставахме ний автори на мънички бели,

разплисквахме смехът си над бистрата вода

и... връщахме се в къщи пак мокри за беда.

 

Гълчаха ни, а ние, с усмивки “под мустак”

облизвахме филии със шипков мармалад.

И пак до късни нощи под лятното небе

разказвахме си приказки за страшни зверове.

 

На кино във неделя, в шестнадесет часа,

след киното разходка ...под кръглата луна,

във топла лятна вечер с приятелите пак...

ех, трудно се разделяхме, бърборехме до мрак.

 

В градчето китно, малко, където първи път

усетих аз да пламва любов във мойта гръд,

където толкоз песни на сцената изпях,

където си останах тъй чиста и без грях.

 

Благодаря, приятелю, че днес ме възроди

и спомена ми върна за миналите дни!

Забързана напред, поспирам аз сега,

с признателност в сърцето подавам ти ръка!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Велико е! Браво! Браво! БРАВО!
  • Мерси, Дори!
  • Колко нежен и затрогващ стих. Поздрави, Катя.
  • Благодаря на всички! Доли, ще има още картини, ама не са снимани та не мога да ги кача...а за стихове - не знам, ако се случи Ванда, съгражданки ли сме?))) Радвам се, ако е така, и най-вече че се срещаме тук!)))
  • Все едно описваш моето детство..Прекрасни стихове- незабравими спомени.Поздравления!
  • Прекрасни са тези спомените-част от живота ни...
    Поздрави,Кате!
  • Върна ме години назад...
    Хареса ми стихът ти!
  • Нали ще има още стихове и картини, Катя?
  • Катя, чудесно е! При мен планината е друга и няма "Борово око"... Толкова е зареждащо. Харесва ми, че няма вкопчване в спомена и си забързана напред с малко поспиране за признателност...Успех!
Random works
: ??:??