Mar 20, 2007, 7:45 PM

СРОДНА ДУША 

  Poetry
2450 2 5

 
   СРОДНА ДУША 

Когато човек е самотен,
изгубен сред чужда тълпа,
отчаян, безумен, сиротен,
пак търси той СРОДНА ДУША.

        Пред нея сърце да разпусне,
        съвет да получи, дума добра.
        Спокойно глава да отпусне
        на дружеско рамо и топла ръка.

Да чуе с любов: "Усмихни се!
Недей да униваш! Поглед вдигни!
До теб съм, на мен облегни се,
и смело напред продължи!"

        Така е човекът устроен,
        да бъде и търси сродна душа.
        И щом я открие, той е спокоен,
        дори и изгубен сред злобна тълпа.
      
   

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??