May 12, 2020, 10:52 AM  

Стара приказка 

  Poetry
610 0 0

Новите дрехи на царя,
днеска видяхме ги пак,
"Corona" очите отваря,
на всеки, но не на добряк.

 

Работи от сутрин до вечер,
къта за черните дни,
ала шивача изпечен,
всичко изяде изпи.


И ето, че лошото случи,
потърси си дрехите той,
а от шивача получи,
похвали, че станал герой.

 

Странно живота повтаря,
а уж поумнявал човек,
всички са чели за царя,
а той гол пак и след век.

© Рот Кив All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??