06.03.2018
Старата любов
От известно време болест ме сгабòса*.
Не спя. Не ям. И ходя вяло ...
Не ми се нùщят обичайните въпроси -
гемиите ми потънаха изцяло!...
А чарк* да ме боли по тялото? - не ме боли!
Ни температура. Просто гледам тъпо ...
Реших, че доктор за това ще ме осветлù
като ми даде една рецепта скъпа ...
Във поликлиниката - хора. И все болни!
Кихат. Кашлят. Може и да ме заразят ....
РАзгеле* видях познат. Той отговорно
предложи във кафето да почакаме редът ...
И приказка отворихме ... За време - минало,
че дълго знаехме се отпреди ...
Защото в някакво парченце , но изстинало -
сме малко, съвсем малко гаджета били ...
Разказва той . Разказвам аз - за хиляди неща !
Как той след мен бил тъй нещастен,
макар, сдобил се с подходящата жена -
пак би започнал с мене флирт опасен ...
Не бях ни поласкана, ни дори обидена,
ни завидях му, ни сътворих надежда,
а слушах го, съвсем безкрай, шокирана -
какво обичала съм в него прèжде ?*
От дългото говорене, забравих доктора.
Тръгнах си с усещане, че оздравях ...
Проумях! На "болестта" намерих отговора -
трябваше ми тръпка нова - осъзнах!..
Този стар познат ме хвърли във съмнение,
че имам празнотà , що не е без значение ...
"Болестта" ми беше от липса на внимание -
мъжко, но съвсем не флирт за "допълнение" !!
-
* сгабоса /диал./ - обхвана
* чарк - част
* прежде - преди
* разгеле - нещо като Слава Богу
© Ирина Филипова All rights reserved.