Apr 16, 2014, 10:22 PM

Стига да не е неразположен 

  Poetry » Humour
380 0 2

(из цикъла "Вицове в рими")

Минаваше доскоро за бохем
сред своите приятели Иван,
но взе, че се ожени и съвсем
загуби се. Ергенският таван

превърна се във женски будоар,
а наш Иван в прилежна домакиня
превърна се. Хем ходи на пазар,
хем чисти, готви... по престилка синя

разхожда се, пере, прозорци мие...
След месец-два обади му се Жоро
и каза му; “Хей, пич, да те открия
едва успях! Не съм те виждал скоро!”

А Ванката отвърна му, че хич
да се измъкне от дома не може.
“А утре мач ще ритаме ли, пич,
ако не си съвсем неразположен?”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за коментара, Магдалена!
  • Жестоко стихо. Само че защо пак жените са виновни,че лирическия е слабохарактерен и не може да тупне по масата и да каже "Жена,тая вечер аз ще измия чиниите.."
Random works
: ??:??