Aug 18, 2012, 9:39 AM  

Стихче за теб 

  Poetry
1237 0 8

СТИХЧЕ ЗА ТЕБ

Аз не съм някой мъж от роман,
който често цветя ти купува
и се прави на лапнал шаран,
и на влюбен пред теб се преструва.


Със подарък не помня дори
да съм стоплил дъха на нощта ти,
нито утрото с много пари...
Аз не знам да подреждам нещата...


Виж - в сърцето ми плуват сега
светли рими на твоето име.
Те стопяват студа и снега
и ме топлят и лете, и зиме...


Вече знам аз какво да ти дам,
дето в тебе със мене да диша.
Некадърен за друго съм - знам,
но пък стихче за теб ще напиша...


Ще го драсна след втория сън,
в който ти ще си муза и рима...
После тихо ще седна отвън...
Ще те чакам - далечна, незрима...
 

 


 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??