В мълчанието на нощта
говорят две тела
за страст, помитаща канони
и носеща покой.
Да ги спре, не може никой!
Галят с пеперуден трепет
набъбнали зърна,
във венериния хребет
избухват хиляди слънца.
В очите на луната
видяха светлина,
блажени са сърцата.
До следващата нощ.
© Василка Ябанджиева All rights reserved.