Aug 10, 2006, 11:47 AM

Стълбата 

  Poetry
605 0 3

Все разпитвах
и все я търсех -
стълбата към небето -
пазена в тайна от поетите
и обвита в мъгли от орисници.

Все разпитвах
и все не срещах
бабата, дето да ми посочи
през девет планини в десетата.

Мислех -
стълба няма,
а криле не ще ми поникнат!
И тогава видях -
тя започва в небето,
а дотам се отива
със полет!

© Румена Румена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??