Sep 7, 2021, 9:41 AM

Сватба в пандемия 

  Poetry
257 0 3

 

Крещяха в залата "Горчиво!"
и младите вгорчени бяха.
Пандемия е. Не, не бива...
На разстояние стояха. 

 

Брачна нощ не ще да има.
Халките са в дезинфектанти.
Скоро няма да са трима
и няма как. Не са гиганти. 

 

Маскирани са всички гости.
Хора играят единично.
Подаръци ли? Не, не носят,
подаването става лично. 

 

Небивалото вече бива.
За радост, правилници няма.
Сватовете са щастливи,
но запознанството е драма. 

 

Оркестър щом online засвири,
а булката, букета метне,
зад нея никой не се сбира.
Зараза може да им спретне.... 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??