May 27, 2007, 10:27 AM

Светулка 

  Poetry
405 0 4
Снощи аз видях светулка
в локвата с вода.
Онзи дъжд бе измокрил
нейните крилца.
Приближих се аз до нея,
взех я във ръка
и загледах се през сълзи
в крехката снага.
Запълзя полеко-леко,
до пръста ми стигнА.
Не успя да литне смело
с мокрите крилца.
Позатоплих, изсуших я,
опитах се да я спася,
но...
фенерчето загасна,
настъпи И смъртта...
........
И досетих се веднага
,
знак ми даде тя,
че идва юни, на полята
жътва е дошла!
(по действителен случай:))

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мерси, Дарче!
    Прегръщам те!
  • Благодаря за хубавите думи!
    Веси, никога не съм се пробвала да пиша разкази, но може би след време ще се опитам. Благодаря ти за идеята!
  • Харесва ми.Мисля че можеш да напишеш и мнго хубави разкази...
  • Хубаво е, Ани!!! Поздрави!!!
Random works
: ??:??