Mar 4, 2024, 6:50 PM

Свирѝ... 

  Poetry
88 2 2

„Свирѝ ми, гайдо, свирѝ ми
свирнѝ напевнолюбими,
свирнѝ за обич и вяра,
и за любов - как изгаря

сърца, душѝ и копнежи,
и нека се отбележи,
че само ти, гайдо, свириш
тъй, че сърца събираш!

Да заиграят вселени
хора̀, чрез теб - въжделени,
хора̀, чрез теб - съкровени,
и свѝше - пресътворени!

Сърца на място да легнат! -
Любови да си посегнат! -
Да литнат над необята
и ти подемат свирнята!

Свирѝ ми, гайдо, свирѝ ми
и щастие донесѝ ми!“

 

..................................................

 

Тъй рече гайдолюбител
на гайда-любвеобител...

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??