Jan 4, 2008, 9:57 AM

Свят за двама 

  Poetry
771 1 23

 

Светът оказа се тесен за мойте мечти.

Този свят – с аромат на рози и

дъхави зелени треви,

със бързоструйни пенливи потоци…


 

Преминах отвъд – в другия свят – за двама.

Онзи свят, като буйно море от… любов,

с неизказани думи, незарастнали рани.

Но изпълнен със чувства и аромат на… любов.


 

В онзи, другия свят - дето нашите думи

се вплитат в рибарските мрежи,

и потъват в безвремие… разбити мечти…

разпръснати, буйни вълни.


 

Или… от тях се раждат пеперуди,

които трепетно пърхат с крилца

и летят ли, летят в нашите друми,

от сънища прашни, но… цветни.


 

Или… светулките в мрака, по жътва,

които неоново светят - през юли,

или… щурчови песни – в тъмата,

незаглъхващи нощем в полята…


Онзи свят – свят за двама –

който не веднъж е зачеркван,

но… остава – дори и измамен,

защото любовта на земята е вечна!

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??