Jan 16, 2007, 4:19 PM

Съчетание с лента 

  Poetry
575 0 17
Съчетание с лента

Броиш до осем,
а музика звучи,
боли те китката…
Ще мине, забрави,
когато светнат
от възторг очите,
които не изпускат
и за миг дъха ти.
Рисунките изящни,
уникални, сега и тук
избухват и замират,
спирали бързи,
палави вълни
са ласо за очите…
Изпънала докрай
ръцете струни,
извила тетива,
сама стрела,
летиш не, плуваш,
не разбра ли,
че има смисъл,
че това си ти…
И пак се усмихни,
така отива ти
да бъдеш лъчезарна,
да пръскаш обич,
младост, страст.
Попила музиката,
в нишка я изливаш
и ни я даваш нова,
цяла… И блестиш…
Целувам тази китка
и очите, и малката
усмихната сълза.
Умората изтича
и се свива
във лентата
до твоите крака…

© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??