Sep 6, 2018, 2:34 PM

Съединението 

  Poetry
607 0 0

ОБЕДИНЕНИЕТО

Хиляди жертви се дадоха,
за да я има България.
Хиляди сърцата си раздаваха
за Обединена България.
„Обединението прави силата.“
За него мечтаехме
и го постигнахме.
Но...
Защо винаги нещо ни пречеше
да бъдем обединени и силни!
Станахме противното вече -
разединени да бъдем безсилни.
На лагери ни разделиха,
на групички, поеденично,
човешкото в нас убиха
преднамерено, точно, цинично.
Защо?
Къде си ,българино, избягал?
И от там дори разединяваш.
Какво чужбина ти предлага,
че родното огнище предаваш?
За причините не ще се впускам,
за да не разединявам и аз.
Искам да помним годините,
когато падаха като снопове житен клас
със зов „Смърт, или свобода!“.
Искам да не казваме „Тая държава“,
или „Вие там – народа“
а „Моята родина България“,
„Моят героичен народ“. Тогава
ние – българите ще я възродим.
Ние ще сложим началото.
Ние ще я обединим
и ще бдим над цялото.
Ние – българите ще я осветим
и поставим високо между всички държави.

06 09 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??