Feb 1, 2007, 12:55 PM

Сълза 

  Poetry
778 0 0
Сълза - една капчица вода,
едно зрънце от изстрадала душа.
Сълза - това е от птица паднало перце,
сълзата - стенанията на раненото сърце.
Сълза - дъждът от облаците на небето
и шумът на вятъра, пронизващ вълните на морето.
Сълза - въздишката на тяло уморено,
сълза - когато слънцето е вледенено.
Сълза - пейка счупена и празна,
сълза - дума, за всички ни, омразна.
Сълза - ръка, протегната, трепереща и търсеща спасение,
сълза - чакаща прегръдка нежна като вид дарение.
Сълза - разбит прозорец към едни мечти,
сълзата - извор на една жестока болка и пресъхнали очи.

© Христиана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??