Mar 4, 2006, 10:22 PM

Сърце в плик 

  Poetry
1022 0 2
Върху папирус пиша си сега
за теб, за мен и за мига,
когато китарата засвири в нощта
и танцувахме от страст в пещта.
С молив от преди пет години,
рисувах на папируса две малини
дали не бяхме аз и ти?
Красиви времена, но времето лети.
Сгънах на две красивия папирус
и над мене литна волен гларус.
Сетих се тогава за целувката ни първа,
но любовта ни веч е мъртва.
Пъхнах папируса в плик
и пратих писмото до тебе за миг.
Защо остави там на папируса едно сърце,
което да свири на китара,
без никой да танцува,
което да лети с гларус,
без никой да го вижда,
което да рисува с молив лъжи,
без никой да му вярва,
което да дойде до тебе в плик,
а ти да му кажеш, че не го обичаш.

© Иван Кирчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Моите поздравления! Стихотворението е много истинско и е написано с много силни чувства, които го правят още по-красиво! Браво!
  • напълно съм съгласен!!!иииииима нещо, което куца.
Random works
: ??:??