Jul 14, 2018, 12:31 AM

Тайнството Любов 

  Poetry
228 0 0

ТАЙНСТВОТО ЛЮБОВ

 

Тайнството Любов

рисува по душите

приказка,

от векове разказвана

и преразказвана,

в сърцата  –зов

към летеж във висините.

Мираж, или истинска? –

С кръв огнена доказвана,

в родилни извори избистрена,

с крачета детски път направила,

плакала и пяла,

в морета се окъпала,

планини преодоляла,

спомени скътала

от ухание на роза бяла

и небесен тътен,

белези от рани,

скъпи на душата смърти,

есени събрани

в житейски букет,

песни изпети

от неизвестни поети.

Любов – магия,

ти си началото и края,

Божия благословия,

път от тъмнината към Рая.

 

13 07 2018

 

 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??