Jul 6, 2022, 4:03 PM

Техническата бригада на дома 

  Poetry
493 0 0

Имам си любимци,
кръстих всеки,
съобразно моите приумици:

"Фильо" е голям и бял,
във всяка манджа е узрял -
шеф готвач е на дома,
врътва вкусни гозби на мига.

"Бошката" -
прахосмукира мощната,
от килима косъмчета е изтръгнал,
насъбраното - с копче лесно го изхвърлил.

"Краунчо" е скромно мини,
в температурните съотношения, обаче, все се сили - баници, багети,
печени колбаси,
няма нужда нещо да се меси
вътре се пекат кашкавалени принцеси.

" Бойко" е пералня здрава,
почти не я оставяме да наедрява,
ден, след ден под мивката центруфугира,
дрешката блести,
слънцето перфектно си я изсуши.

Компанията се сдоби
със сериозна дама,
отскоро тук се изявява,
пържи здравословно,
лъжичка мазнинка,
вкусно е,
нищичко не загоря.
Как се казва тя?
"Дилмано Дилберо",
с капка веро
е в готовност пак
на следваща вечеря
да приготви хрупкав снакс.

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??