May 9, 2007, 4:09 PM

Тези 

  Poetry
663 0 5

 "... Откъде знаеш, че не
  съм плешив... отвътре?"

    
Бангеята


   Тези

-"Той не изглежда така!"
-"А, как да изглежда, Кавала?"
  Рицари, брони, цветя -
  не всичко отдавна отмряло е.

-"Но, той не изглежда така...
  само красивите могат
  сърце да си имат, душа.
  И с нея - душа да тревожат."

-"Какво, че изглежда така?
  Изглежда точно какъвто е!
  Без да блести с красота -
  Красив е! Предимно отвътре."

-"Но, той... Май греша..."
  Ела, Зорба! Ела...

17 май 2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??