Тъй както розата с бодлите пази,
с болка крехката си красота,
така и ти във свойте пазви
криеш бляскавост, смирение, тъга!
До тебе, който иска да се доближи,
било дори и мил доброжелател –
с кръвта си първо трябва да плати,
преди да стане твой приятел!
© Добри Бонов All rights reserved.