Сънувам:
черен
като сажди гарван
от ръцете ми кълве.
Не хляб
и не зрънца,
а черните ми мисли,
страхове!
Не съм очаквал,
не,
това не съм очаквал
от тази грозна птица!...
Преди да отлети
нанякъде,
докосва ми лицето
със криле -
като милувка
от приятел!
О, имам толкоз много грехове!...
От въздуха
долита
грозния му грак...
Но странно -
днес звучи ми
като песен...
От тези,
дето стоплят ти душата...
© Роберт All rights reserved.